Recepty Dezerty Rybízový koláč se sněhem

Ingredience

35 dkg polohrubé mouky
20 dkg margarínu
7 dkg moučkového cukru
1 balení prášku do pečiva
5 vajec (5 bílků a 3 žloutky)
1 špetka soli
20 dkg krystalového cukru
300 g červených rybízů (čerstvý)

Postup přípravy

1

Nejprve smícháme mouku cukr, prášek do pečiva, přidáme žloutky, rozpuštěný tuk a vypracujeme těsto.

2

To rozválíme na pečící papír a dáme péct do trouby na 10 min na 200°C (tak aby nám shora pěkně zrůžovělo.

3

Mezitím si vyšleháme z bílků a soli tuhý sníh. Poté do něj přidáme cukr a znovu šleháme asi 2 min. Jakmile máme směs tuhou, přidáme do ní rybíz a opatrně zlehka promícháme.

4

Rozprostřeme rovnoměrně na upečený plát těsta a dáme do trouby znovu péct na 15 min na 180°C.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3