Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Výhodou našeho hrnkového hruškového koláče je hlavně to, že k němu nepotřebujete tisíc druhů složitých ingrediencí. Stačí hrušky a pár věcí na pečení, které běžně máte doma. A hlavně – celou dobu odměřujete ingredience pomocí obyčejného hrnku, takže nemusíte mít doma ani kuchyňskou váhu.
Jogurt vyšleháme s cukrem, kakaem, vajíčkem a mlékem. Obě mouky prosejeme, smícháme s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.
Jogurtovou směs vmícháme do sypké směsi, nakonec přidáme olej, mléko a vyšleháme dohladka.
Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na koláč vymažeme máslem, vysypeme moukou a nalijeme do ní těsto. Hrušky oloupeme, rozpůlíme a zbavíme se jadřinců.
Vrch hrušek lehce nařízneme nožem, aby nám vzniklo pěkné vroubkování. Hrušky poklademe do těsta. Koláč dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme ho asi 30 až 35 minut.
TIP: Máte hrušky na zbyt? Upečte si taky hruškovo-karamelový tart, se kterým je odpolední pauza na kávu ještě krásnější.