Recepty Dezerty Pečené Rychlá hrnková buchta z hrušek

Ingredience

1 hrnek hrubé mouky
1 hrnek hladké mouky
150 g bílého jogurtu
½ hrnku slunečnicového oleje
½ hrnku krystalového cukru
½ hrnku mléka
4 lžíce kakaa
1 lžička prášku do pečiva
1 vejce
1 sáček vanilkového cukru
3 hrušky
máslo (na vymazání)
hladká mouka (na vysypání)

Popis

Výhodou našeho hrnkového hruškového koláče je hlavně to, že k němu nepotřebujete tisíc druhů složitých ingrediencí. Stačí hrušky a pár věcí na pečení, které běžně máte doma. A hlavně – celou dobu odměřujete ingredience pomocí obyčejného hrnku, takže nemusíte mít doma ani kuchyňskou váhu.

Postup přípravy

1

Jogurt vyšleháme s cukrem, kakaem, vajíčkem a mlékem. Obě mouky prosejeme, smícháme s práškem do pečiva a vanilkovým cukrem.

2

Jogurtovou směs vmícháme do sypké směsi, nakonec přidáme olej, mléko a vyšleháme dohladka.

3

Troubu předehřejeme na 180 °C. Formu na koláč vymažeme máslem, vysypeme moukou a nalijeme do ní těsto. Hrušky oloupeme, rozpůlíme a zbavíme se jadřinců.

4

Vrch hrušek lehce nařízneme nožem, aby nám vzniklo pěkné vroubkování. Hrušky poklademe do těsta. Koláč dáme péct do vyhřáté trouby a pečeme ho asi 30 až 35 minut.

TIP: Máte hrušky na zbyt? Upečte si taky hruškovo-karamelový tart, se kterým je odpolední pauza na kávu ještě krásnější.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3