Recepty Dezerty Pečené Rychlý štrúdl z listového těsta s jablky, skořicí, rozinkami a ořechy

Ingredience

3 jablka
1 balení skořicového cukru
1 lžíce rozinek
4 cl rumu (na namočení rozinek)
1 lžíce strouhanky
1 vejce (na potření)

Postup přípravy

1

Jablka i se slupkou nastrouháme nahrubo, přidáme skořicový cukr, rozinky namočené v rumu a vše promícháme.

2

Těsto rozbalíme, zaprášíme strouhankou, střed poklademe směsí a zabalíme.

3

Konce zahneme, aby směs nevytékala, a potřeme rozšlehaným vejcem.

4

Přemístíme na plech a pečeme ve vyhřáté troubě na 190 °C asi 20 minut dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3