Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP: Poměr quinoi a vody by měl být 1:2. Vždy si ale přečtěte návod na obalu.
Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Do vroucí vody vsypeme quinou a vaříme ji do měkka, asi 15 minut.
Rajčata a listový salát opláchneme a necháme okapat. Okurky oloupeme a nakrájíme společně s rajčaty a salátem na drobno. Rajčata i okurky zbavíme jadýrek, použijeme pouze dužinu.
Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Jarní cibulku očistíme a na jemno nakrájíme.
Z citronů vymačkáme šťávu a ochutíme ji římským kmínem, čerstvou na jemno nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Do zálivky přidáme kvalitní olivový olej.
Veškerou zeleninu v misce smícháme s quinoou a zalijeme zálivkou. Důkladně promícháme a můžeme podávat.