Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Salát tabouleh s quinoou

Ingredience

120 g quinoy
240 ml vody
100 ml olivového oleje
6 ks cherry rajčat
5 ks jarní cibule
1 hlávkový salát
1 červená cibule
1 okurka
2 citrony
1 lžička římského kmínu mletého
1 hrst čerstvé petrželky
mletý černý pepř
sůl

Popis

TIP: Poměr quinoi a vody by měl být 1:2. Vždy si ale přečtěte návod na obalu.

Postup přípravy

1

Do hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji k varu. Do vroucí vody vsypeme quinou a vaříme ji do měkka, asi 15 minut.

2

Rajčata a listový salát opláchneme a necháme okapat. Okurky oloupeme a nakrájíme společně s rajčaty a salátem na drobno. Rajčata i okurky zbavíme jadýrek, použijeme pouze dužinu.

3

Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Jarní cibulku očistíme a na jemno nakrájíme.

4

Z citronů vymačkáme šťávu a ochutíme ji římským kmínem, čerstvou na jemno nasekanou petrželkou, solí a pepřem. Do zálivky přidáme kvalitní olivový olej.

5

Veškerou zeleninu v misce smícháme s quinoou a zalijeme zálivkou. Důkladně promícháme a můžeme podávat.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3