Recepty Hlavní jídla Skopové s řepou

Ingredience

kg jehněčí hrudí
máslo
2 cibule
voda
2 žluté řepy
chléb (nastrouhaný k zahuštění)
bílý pepř (mletý)
sůl

Popis

V současné době se v České republice skopové maso konzumuje zřídka, a to i přesto, že v minulosti se podávalo celkem často. V kuchařce z první republiky se praví, že skopové je poměrně levné a je jedním z nejšťavnatějších mas. Snese i mnoho vedlejších příloh, jako jsou brambory nebo rýže. Z meziválečného období pochází recepty na skopové se zimní zeleninou, jakou je například řepa.

Postup přípravy

1

Cibule nakrájejte najemno a nechte osmahnout na másle. Přidejte k nim na větší kousky nakrájené a osolené skopové maso, které nechte zatáhnout. Poté k masu přidejte vodu – tolik, aby bylo potopeno – opepřete a duste do změknutí.

2

Mezitím oloupejte řepy, nakrájejte je na větší kostičky a chvíli je povařte v osolené vodě. Poté je vyndejte, přidejte k masu a duste společně s ním. Maso poté společně s řepou vyjměte z omáčky. Tu zahustěte nastrouhaným chlebem, a ještě chvíli povařte.

3

Maso úhledně nakrájejte vraťte do omáčky a servírujte na talíř nebo do misky. Podávejte s bramborami nebo s rýží.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3