Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Z lednice vyndáme včas máslo, nakrájíme ho na plátky a necháme změknout. Z mléka si odlijeme 50 ml. Mléko ohřejeme a smícháme s droždím a lžicí cukru. Kvásek necháme vzejít na teplém místě.
Mouku prosejeme, zapracujeme do ní změklé máslo, vajíčko, zbytek mléka a cukru. Nakonec přidáme kvásek, vypracujeme hladké těsto.
Těsto přikryjeme utěrkou, uložíme na teplé místo a necháme ho 100 minut kynout.
Jakmile těsto vykyne, vyválíme z něj plát o šířce 50 mm. V mikrovlnné troubě rozpustíme máslo, máslem potřeme plát, posypeme ho rozinkami a skořicí.
Plát srolujeme, vznikne nám roláda, kterou nakrájíme na 2 až 3 cm široké pláty.
Troubu předehřejeme na 180 °C, připravíme si plech s pečicím papírem. Na papír naskládáme skořicové šneky a dáme je péct do trouby. Pečeme 20 až 30 minut dozlatova.
Těsně před koncem pečení si připravíme polevu. Vodu ohřejeme, smícháme s cukrem a skořicí.
Jakmile jsou skořicoví šneci hotoví, ještě horké je potřeme skořicovou polevou.