Skořicovo-jableční šneci

Ingredience

Nápln
5 jablek (větších)
vrchovaté lžíce medu
2 lžíce mleté skořice
1 vejce (jen bílek)
3 hrnky celozrnné mouky
1 lžíce medu
balíčky prášku do pečiva
1 kávová lžička soli
1 lžíce arašidového másla
½ hrnku mléka
1 vejce (přidáme zbylý žloutek)
Topping
2 lžíce mléka
2 lžíce javorového sirupu
2 vrchovaté lžíce medu

Postup přípravy

1

Jablka nastrouháme.

2

Ztuhlý med necháme na 20 sekund rozehřát v mikrovlnce, přidáme bílek a skořici, promícháme. Zapneme troubu na 190 °C.

3

V míse smícháme celozrnnou mouku, prášek do pečiva a sůl. Poté přidáme ostatní ingredience. Těsto by nemělo téct, mělo by jít rozválet (což také následně uděláte) na zhruba půl - 1 cm tlusté těsto do tvaru obdélníku. Na obdélník rozetřeme skořicovou náplň, následně nastrouhaná jablka. Zabalíme a nohu nakrájíme na 3-5 cm tlusté šnečky.

4

Pečeme 20-35 minut, dokud šnečci malinko nezhnědnou.

5

Až vytáhneme šneky z trouby, necháme rozehřát med, přidáme mléko a sirup a šnečky pokapeme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3