Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Smíchejte žloutek na potření s moučkovým cukrem, housky budou pěkně slaďoučké.
TIP 2: Ozdobte housky mandlemi nebo mákem.
Máslo necháme změknout a rozinky namočíme ve vodě.
Odlijeme si 50 ml mléka, mléko ohřejeme a smícháme se lžicí cukru, mouky a také droždím. Důkladně promícháme, aby se vše rozpustilo. Kvásek odložíme na teplé místo a necháme vzejít.
Mouku prosejeme a smícháme s vanilkovým cukrem, citronovou kůrou, rozinkami, dvěma žloutky, oběma cukry a špetkou soli. Do směsi přidáme změklé máslo, kvásek a vypracujeme hladké těsto, které dáme na 1 hodinu a 30 minut na teplé místo.
Vykynuté těsto rozdělíme na malé části a z každé vypracujeme dva válečky, které zapleteme. Takto postup opakujeme, dokud těsto nespotřebujeme.
Hotové housky vyskládáme na pečicí papír a ještě je necháme 20 minut kynout. Zbylým žloutkem housky potřeme a dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C. Housky pečeme asi 15 minut.