Recepty Hlavní jídla S masem Sladkokyselá zelenina s kuřecím masem

Ingredience

2 mrkve
2 řapíkaté celery
1 oranžová paprika
1 cibule
1 lžíce slunečnicového oleje
500 g kuřecích stehen
3 lžíce bílého vinného octa
3 lžíce rajčatového pyré
2 lžíce hnědého cukru
1 lžíce meltého hořčičného semínka
2 lžíce sójové omáčky
432 g kompotovaného ananasu
2 lžíce kukuřičného škrobu

Popis

Dopřejte svému batoleti ochutnat orient s tímto rychlým pokrmem, který kombinuje kuřecí maso a zeleninu. Sladko-kyselá chuť pošimrá chuťové buňky.

Postup přípravy

1

Nakrájejte mrkve, celer a papriku na krátké proužky.

2

Rozehřejte olej a osmažte zeleninu po dobu pěti minut, dokud cibule nezměkne. Vyjměte z pánve. Osmažte kuřecí maso po dávkách, dokud nebude ze všech stran dozlatova osmažené, poté přidejte do pánve znovu zeleninu.

3

Smíchejte ocet, rajčatové pyré, světle hnědý cukr, hořčicový prášek a sójovou omáčku s ananasovým nálevem a přidejte 200 ml vody.

4

Zalijte směsí kuře a zeleninu a nechte mírně vařit po dobu 10-15 minut, nebo dokud nebude kuřecí maso uvařené. Smíchejte kukuřičný škrob s trochou vody, přidejte do pánve spolu s ananasem a chvíli povařte, dokud omáčka trochu nezhoustne. Podávejte s rýží, nudlemi, nebo tortillovými plackami a zelenými fazolkami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3