Recepty Polévky Slavnostní polévka s játrovými knedlíčkama

Ingredience

1 l kuřecího bujónu
1 mrkev
1 celer
1 kořenová petržel
čerstvá petrželka (nasekaná)
Na knedlíčky
100 g kuřecích jater
30 g másla
1 lžíce polohrubé mouky
sůl
mletý černý pepř
1 vejce
1 stroužek česneku
majoránka
1 špetka muškátového oříšku
100 g strouhanky

Postup přípravy

1

Nejprve si připravte knedlíčky. Všechny suroviny na ně, s výjimkou strouhanky, dejte do mixéru a promixujte dohladka.

2

Pak postupně přidávejte strouhanku tak, abyste získali hmotu, ze které půjdou tvarovat knedlíčky (buď prsty, nebo pomocí dvou lžiček) přibližně o velikosti drobného vlašského ořechu.

3

Vývar přiveďte k varu, vhoďte do něj mrkev, celer, kořenovou petržel a knedlíčky a asi sedm minut povařte. Přidat můžete i obrané maso. Nakonec do hrnce nasypte zelenou petrželku a podávejte.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3