Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
TIP 1: Kapří podkovy nechejte před servírováním okapat na papírových utěrkách nebo v sítu - zbavíte se tak přebytečného oleje.
TIP 2: Nemáte parmazán? Nevadí, použít můžete i jiný sýr. Důležité je, aby byl tvrdý a nastrouhaný na jemno.
TIP 3: Kapra nemusíte smažit jen na oleji - skvěle chutná i na sádle.
Maso důkladně očistíme, z obou stran osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Kapří podkovy obalíme ze všech stran v hladké mouce. Maso důkladně očistíme, z obou stran osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Kapří podkovy obalíme ze všech stran v hladké mouce.
Do hlubšího talíře si připravíme bílky, které lehce našleháme. Bílky ochutíme solí a pepřem, vmícháme na jemno nastrouhaný parmazán a strouhanku.
Vše důkladně promícháme, aby nám vzniklo konzistentní těstíčko, které necháme asi 30 minut odležet v lednici.
Kapří podkovy obalujeme v těstíčku a smažíme na pánvi na rozpáleném oleji z obou stran dozlatova.
Hotové kousky podáváme s citronem, ideální přílohou je bramborový salát.