Recepty Hlavní jídla Těstoviny Špagety s domácím bazalkovým pestem a parmazánem

Ingredience

Bazalkové pesto
50 g čerstvé bazalky
100 ml olivového oleje
8 lžic strouhaného parmazánu
1 stroužek česneku
1 lžíce piniových oříšků
1 špetka soli
Špagety
500 g špaget
50 g parmazánu (nastrouhaného na hoblinky)

Postup přípravy

1

Připravíme si mixér. Do něj dáme všechny přísady na bazalkové pesto a mixujeme, dokud nám nevznikne krémová konzistence.

2

Špagety uvaříme podle návodu na obalu. Necháme je chvíli vychladnout a poté je promícháme s bazalkovým pestem.

3

Na talíř poklademe hnízdečka špaget a ty zasypeme parmazánovými hoblinkami.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3