Recepty Hlavní jídla Těstoviny Špagety s tuňákem v omáčce z čerstvých rajčat

Ingredience

1 lžíce olivového oleje
150 g másla
5 rajčat (větších, masitných)
170 g tuňáka ve vlastní šťávě
1 cibule
250 g špaget
1 špetka sušeného oregana
petrželka
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět cibuli pokrájenou nadrobno. Poté přidáme na čtvrtky pokrájená rajčata a mícháme, dokud se nám zcela nerozpadnou. Bude to trvat asi 7 minut.

2

K rajčatům přidáme všechno oregano a máslo. Nebojte se tak velkého množství, díky tomu bude omáčka krásně krémová.

3

Nakonec přimícháme tuňáka a vypneme plamen. Stačí, když se maso jenom trošku prohřeje. Omáčku osolíme a opepříme.

4

Špagety uvaříme podle návodu na obalu, scedíme je a přimícháme k omáčce.

5

Špagety s tuňákem podáváme v hlubokém talíři. Před podáváním je zasypeme petrželkou.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3