Recepty Polévky Špenátovo-rukolový krém

Ingredience

½ balení rukoly
2 brambory (velké)
½ balení baby špenátu
1 cibule
1 lžíce másla (přepuštěného)
1 l zeleninového bujónu
smetanový sýr
1 špetka muškátového oříšku (strouhaného)
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

1

Na přepuštěném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme na kostičky nakrájené brambory a zalijeme vývarem.

2

Po 10 minutách přidáme nakrájené listy rukoly a baby špenátu a vaříme dalších 5 minut. Nakonec polévku rozmixujeme na hustý krém, ochutíme muškátovým květem, solí a pepřem.

3

Polévku můžeme ozdobit ještě opečenými chlebovými krutonky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3