Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Steak vyndáme z chladničky, aby měl pokojovou teplotu. Z obou stran ho potřeme olivovým olejem. Osolíme ho a opepříme.
Litinovou pánev předehřejeme na středně vysokou teplotu. Přidáme nakrájenou slaninu a opékáme asi pět minut dokřupava. Slaninu vyndáme a položíme na papírovou utěrku. Z pánve odstraníme všechen tuk ze slaniny kromě 1 lžíce.
Do pánve přidáme steak. Z každé strany ho opékáme 5–6 minut, obracíme každé dvě minuty. Steak přesuneme na dřevěnou desku a před krájením ho necháme odpočinout.
Chřest umyjeme a silné konce odstraníme. Do steakové pánve přidáme česnek nakrájený na tenké plátky a nadrobno nasekanou očištěnou mladou cibulku (cca 2 polévkové lžíce nasekané cibulky si necháme na ozdobu). Česnek a cibulku opékáme, dokud nezměknou (asi 2–3 minuty). Přidáme hrášek s trochou vody a dusíme, dokud hrášek nezměkne (asi 5 minut). Přidáme chřest a dochutíme zbylou solí a mletým pepřem. Dusíme, dokud se voda nevypaří a chřest nezměkne. Přebytečnou vodu vylijeme. Pánev stáhneme z plotny.
Mezitím si připravíme mátovo-hořčičnou pálivou omáčku. Do misky dáme hořčici, vinný ocet a med. Pořádně promícháme metličkou nebo použijeme kuchyňského robota, přidáme olivový olej a prolisované stroužky česneku. Vše rozmixujeme najemno. Přidáme mátu, sůl, mletý pepř a mletou kajenskou papriku a pořádně promícháme. Odložíme stranou.
Steak nakrájíme a položíme ho na zeleninu v pánvi a podáváme s mátovo-hořčičnou omáčkou.