Recepty Hlavní jídla Ryby Steak z tuňáka marinovaný v olivovém oleji s citronovou šťávou

Ingredience

700 g steaku z tuňáka
100 ml olivového oleje (+ trochu na opékání)
1 stroužek česneku
1 špetka tymiánu
1 citron (šťáva z půlky)
sůl
mletý černý pepř

Popis

TIP: Steaky podávejte se zeleninou pokapanou olivovým olejem.

Postup přípravy

1

Tuňáka necháme alespoň dvě hodiny marinovat v olivovém oleji s citronovou šťávou.

2

Rozpálíme si grilovací pánev, pokapeme ji troškou olivového oleje a dáme na ní větvičku tymiánu a stroužek česneku i se slupkou. Olej se nám krásně provoní a ochutí nám i steaky.

3

Steaky opékáme z každé strany pouhou minutu. Musí být vevnitř ještě trošku syrové. Osolíme a opepříme až na talíři.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3