Recepty Hlavní jídla S masem Svatomartinská husa nadívaná jablky a cibulí

Ingredience

1 celá husa (chlazená či mražená)
1 hrst soli
1 hrst kmínu
2 cibule
2 jablka
300 ml vody

Postup přípravy

1

Omytou a osušenou husu ze všech stran nasolíme a nakmínujeme. Dovnitř vložíme na srpky nakrájená jablka a celé cibule. Následně husu párátky uzavřeme.

2

Husu vložíme do pekáče prsy dolů, podlijeme vodou a přikryjeme alobalem nebo víkem pekáče. Následně ji pečeme při 120 °C nejméně 3 hodiny.

3

Poté odebereme část vypečeného sádla, husu obrátíme, nepřikrýváme a dopečeme na 180 °C do křupavé kůrčičky.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3