Recepty Hlavní jídla Švestkové knedlíky s mákem a strouhankou pro T. G. M.

Ingredience

10 dkg másla (nejlépe domácího)
20 brambor (vařených nastrouhaných)
sůl
8 vajec (5 čerstvých, 3 žloutky)
smetana na vaření (malinko)
hladká mouka
švestky
strouhanka
moučkový cukr
mletý mák

Popis

“Tatíček” Masaryk miloval též sladké. Zde je jeden recept z dobové kuchařky na švestkové knedlíky.

Postup přípravy

1

Z másla, brambor, soli, vajec, žloutků, smetany a mouky vytvořte těsto, které se nelepí a dá se vyválet. Poté těsto rozválejte na vále a nakrájejte ho na malé čtverečky. Na tyto čtverečky poklaďte vypeckované švestky a zabalte je do “knedlíků” - ve slané vodě je uvařte (cca 8 min). Na pánvi na troše másla osmahněte strouhanku. Když začne zlátnout, přimíchejte lžíci moučkového cukru, krátce promíchejte a stáhněte z ohně. Knedlíky servírujte se strouhankou, mákem a rozpuštěným máslem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3