Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
“Tatíček” Masaryk miloval též sladké. Zde je jeden recept z dobové kuchařky na švestkové knedlíky.
Z másla, brambor, soli, vajec, žloutků, smetany a mouky vytvořte těsto, které se nelepí a dá se vyválet. Poté těsto rozválejte na vále a nakrájejte ho na malé čtverečky. Na tyto čtverečky poklaďte vypeckované švestky a zabalte je do “knedlíků” - ve slané vodě je uvařte (cca 8 min). Na pánvi na troše másla osmahněte strouhanku. Když začne zlátnout, přimíchejte lžíci moučkového cukru, krátce promíchejte a stáhněte z ohně. Knedlíky servírujte se strouhankou, mákem a rozpuštěným máslem.