Recepty Dezerty Pečené Svěží citronová buchta bez lepku

Ingredience

180 g másla
150 g kukuřičné mouky
150 g krystalového cukru
1 citron (1 lžíce kůry)
2 lžíce vanilkového cukru
3 lžíce mléka
3 vejce
½ sáčku bezlepkového prášku do pečiva
1 špetka soli
máslo (na vymazání)
kukuřičná mouka (na vysypání)
Citronová poleva
60 ml citronové šťávy
80 g moučkového cukru

Postup přípravy

1

Troubu si předehřejeme na 180 °C. Máslo si vyndáme předem, aby včas změklo. Do misky dáme vajíčka, cukr, mléko a vanilkový cukr. Vše rozšleháme.

2

Do rozšlehané směsi přidáme změklé máslo, kypřící prášek, špetku soli, citronovou kůru a znovu vše rozšleháme. Během šlehání přidáváme postupně kukuřičnou mouku.

3

Formu vymažeme tukem, vysypeme moukou a nalijeme do ní připravenou směs. Pečeme asi 30 minut. Pomocí špejle zjistíme, zda je koláč hotový.

4

Jakmile je koláč hotový, uvaříme si citronovou polevu, která je velmi snadná. V kastrolku ohřejeme citronovou šťávu společně s cukrem, dokud se cukr nerozpustí. Hotový koláč pokryjeme citronovou polevou a necháme vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3