Recepty Dezerty Pečené Svěží citronový koláč

Ingredience

170 g másla (nebo tuku)
150 g krupicového cukru
3 vejce
1 citron (nastrouhaná kůra a štáva z půlky)
170 g hladké mouky
½ balení prášku do pečiva
150 g moučkového cukru

Postup přípravy

1

Tuk (máslo), cukr a žloutky vyšleháme do pěny, přidáme kůru a šťávu z citrónu, mouku a kypřící prášek.

2

Z bílku vyšlehaný sníh vmícháme do těsta.

3

Těsto nalijeme do vymazané (olejem) a vysypané (moukou) formy a pečeme při 170 stupních do růžova. Kontrolujeme špejlí. Když se na špejli těsto nelepí, koláč vyndáme a necháme vychladnout

4

Po vychladnutí polijeme polevou z mouč. cukru a šťávy z citronu. Dozdobíme podle libosti

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3