Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Přijdou vám kaštany jako exotická potravina? To byste se velmi mýlili. Před sto lety z nich vařila každá správná česká hospodyně. Najděte také jejich kouzlo a připravte si tento lahodný krém.
TIP: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!
Kaštany nařízneme do kříže, aby se nám později lépe loupaly. Troubu předehřejeme na 220 °C. Pečeme je 20 minut. Poté je oloupeme.
V hrnci rozehřejeme máslo. Necháme na něm zesklovatět nadrobno pokrájenou cibuli. Přihodíme pokrájený zázvor a celer, kaštany a dvě minuty opékáme, Potom zalijeme vývarem. Vaříme 30 minut.
Polévku rozmixujeme, osolíme a opepříme a zjemníme smetanou. Podáváme s krutony. Ozdobíme kousky kaštanů a bylinkami.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.