Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Troubu předehřejeme na 200 °C a plech na pečení vyložíme pečicím papírem.
Těsto rozválíme, nakrájíme na 4 stejně velké čtverce a s dostatečnými rozestupy uložíme na plech.
Do každého čtverce asi 1,5 cm od okraje nařízneme menší čtverec. Ten vidličkou zatlačíme dolů. Vytvoří se tak prostor na náplň, aby nevytekla.
Rozšlehaným vejcem potřeme okraje a posypeme krystalovým cukrem.
Pečeme asi 15 minut, nebo dozlatova. Vyjmeme z trouby a střed ještě jednou jemně zatlačíme lžičkou. Necháme vychladnout.
Mascarpone, moučkový cukr a citronovou kůru utřeme dohladka.
Vyšleháme šlehačku a jemně spojíme s mascarpone.
Nektarinky omyjeme a nakrájíme na tenké plátky.
Na zcela vychladlé pečivo natřeme náplň, na ni naskládáme plátky nektarinek, pokapeme javorovým sirupem a podáváme.