Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Na kachních prsou neřežeme kůži na úzké proužky tak, abychom zároveň nenařízli maso. Osolíme z obou stran a položíme kůží dolů na pánev, která je vhodná i do trouby. Pánev rozpálíme na mírném ohni a maso z každé strany opékáme po dobu 3 minut, aby bylo rovnoměrně opečené a pustilo tuk. Přebytečný tuk scedíme. Půlkou polévkové lžíce medu pokapeme kůži kachních prsou, dáme je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme ještě 10–15 minut. Následně je vyndáme z trouby, polijeme šťávou z pánve, přemístíme na talíř a necháme 5 minut odpočívat.
Hrušky umyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenčí měsíčky. Na druhé pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme hrušky a opékáme je 4–5 minut z každé strany, dokud nezískají zlatohnědou barvu a nezměknou. Odložíme si je stranou.
Mezitím si připravíme dresink. V misce smícháme vinný ocet, olivový olej, med, mletý pepř a sůl. Pořádně promícháme, aby se suroviny propojily. Dáme stranou.
Do té samé pánve, ve které jsme opékali kachnu, přidáme nakrájené vlašské ořechy a zbylou půlku lžíce medu a opékáme 1–2 minuty, dokud se vlašské ořechy neobalí v medu. Odložíme je stranou.
Na pánev přidáme 1 polévkovou lžíci olivového oleje. Rozpálíme ho a přidáme kapustu a špenát. Restujeme je alespoň 4–5 minut. Potom si zeleninu odložíme stranou.
Uvařenou červenou řepu a kachní prsa nakrájíme na tenké plátky.
Na talíře naskládáme plátky řepy a na ně část kapusty se špenátem. Přidáme kousky hrušek a potom plátky kachních prsou. Navrch nasypeme vlašské ořechy a pokapeme je dresinkem.
Tip: Podávejte s opečeným žitným chlebem.