Recepty Hlavní jídla S masem Teplý salát s kachními prsy

Ingredience

2 ks kachních prsou (Tesco velká kachní prsa s kůží (asi 300–400 gramů)
1 čajová lžička soli
1 polévková lžíce slunečnicového oleje
2 ks hrušek
1 polévková lžíce medu
80 g kapusty
80 g baby špenátu
2 ks červené řepy (vařené)
40 g vlašských ořechů (nasekaných)
1 polévková lžíce olivového oleje
Dresink
3 polévkové lžíce bílého vinného octa
8 polévkových lžic olivového oleje
1 lžička pepře
1 čajová lžička medu
sůl

Postup přípravy

1

Na kachních prsou neřežeme kůži na úzké proužky tak, abychom zároveň nenařízli maso. Osolíme z obou stran a položíme kůží dolů na pánev, která je vhodná i do trouby. Pánev rozpálíme na mírném ohni a maso z každé strany opékáme po dobu 3 minut, aby bylo rovnoměrně opečené a pustilo tuk. Přebytečný tuk scedíme. Půlkou polévkové lžíce medu pokapeme kůži kachních prsou, dáme je do trouby vyhřáté na 180 °C a pečeme ještě 10–15 minut. Následně je vyndáme z trouby, polijeme šťávou z pánve, přemístíme na talíř a necháme 5 minut odpočívat.

2

Hrušky umyjeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na tenčí měsíčky. Na druhé pánvi rozpálíme slunečnicový olej, přidáme hrušky a opékáme je 4–5 minut z každé strany, dokud nezískají zlatohnědou barvu a nezměknou. Odložíme si je stranou.

3

Mezitím si připravíme dresink. V misce smícháme vinný ocet, olivový olej, med, mletý pepř a sůl. Pořádně promícháme, aby se suroviny propojily. Dáme stranou.

4

Do té samé pánve, ve které jsme opékali kachnu, přidáme nakrájené vlašské ořechy a zbylou půlku lžíce medu a opékáme 1–2 minuty, dokud se vlašské ořechy neobalí v medu. Odložíme je stranou.

5

Na pánev přidáme 1 polévkovou lžíci olivového oleje. Rozpálíme ho a přidáme kapustu a špenát. Restujeme je alespoň 4–5 minut. Potom si zeleninu odložíme stranou.

6

Uvařenou červenou řepu a kachní prsa nakrájíme na tenké plátky.

7

Na talíře naskládáme plátky řepy a na ně část kapusty se špenátem. Přidáme kousky hrušek a potom plátky kachních prsou. Navrch nasypeme vlašské ořechy a pokapeme je dresinkem.

8

Tip: Podávejte s opečeným žitným chlebem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3