Recepty Hlavní jídla Tofu špízy s chilli a broskví

Ingredience

400 g tofu (Tesco Grill Master Marinovaného tofu s příchutí sladkého chilli)
2 broskve (středně velké)
1 červená cibule (menší)
2 lžíce rostlinného oleje
1 lžička drceného chilli
1 lžička sušeného česneku
½ lžičky mletého zázvoru
½ lžičky soli
Chilli-limetková omáčka:
2 lžíce chilli omáčky (thajské sladké)
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce sezamového oleje
2 lžíce čerstvého koriandru (jemně nasekaného)
1 lžíce limetkové šťávy
Na ozdobu:
čerstvý koriandr
limetka (kůra z 1 limetky)

Postup přípravy

1

Přibližně 8 špejlí namočíme do vody, aby během grilování neshořely.

2

Tofu vyndáme z obalu a scedíme přebytečnou vodu. Zabalíme ho do čisté kuchyňské utěrky a položíme na desku. Ze všech stran ho pomačkáme, abychom odstranili co nejvíce vlhkosti. Nakrájíme ho na stejně velké kostky vysoké asi 2,5 cm. Broskve vypeckujeme a také je nakrájíme na přibližně stejně velké kusy jako tofu. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky podobné velkosti.

3

V malé misce smícháme mleté chilli, sušený česnek, mletý zázvor a sůl, přidáme rostlinný olej a promícháme. Tofu, broskve a červenou cibuli střídavě napichujeme na špejle – začneme s tofu a končíme červenou cibulí. Špízy potřeme olejem s kořením.

4

V malé misce si připravíme omáčku. Thajskou chilli omáčku, sójovou omáčku, sezamový olej, koriandr a limetkovou šťávu dobře promícháme a dáme stranou.

5

Gril rozpálíme na středně vysokou teplotu. Špízy za stálého obracení grilujeme asi 7–8 minut. Během poslední minuty je z každé strany potřeme chilli omáčkou. Zbytek omáčky si odložíme.

6

Špízy přendáme na talíř, polijme zbylou omáčkou a navrch nastrouháme limetkovou kůru. Ozdobíme koriandrem a podáváme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3