Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Přibližně 8 špejlí namočíme do vody, aby během grilování neshořely.
Tofu vyndáme z obalu a scedíme přebytečnou vodu. Zabalíme ho do čisté kuchyňské utěrky a položíme na desku. Ze všech stran ho pomačkáme, abychom odstranili co nejvíce vlhkosti. Nakrájíme ho na stejně velké kostky vysoké asi 2,5 cm. Broskve vypeckujeme a také je nakrájíme na přibližně stejně velké kusy jako tofu. Červenou cibuli oloupeme a nakrájíme na kousky podobné velkosti.
V malé misce smícháme mleté chilli, sušený česnek, mletý zázvor a sůl, přidáme rostlinný olej a promícháme. Tofu, broskve a červenou cibuli střídavě napichujeme na špejle – začneme s tofu a končíme červenou cibulí. Špízy potřeme olejem s kořením.
V malé misce si připravíme omáčku. Thajskou chilli omáčku, sójovou omáčku, sezamový olej, koriandr a limetkovou šťávu dobře promícháme a dáme stranou.
Gril rozpálíme na středně vysokou teplotu. Špízy za stálého obracení grilujeme asi 7–8 minut. Během poslední minuty je z každé strany potřeme chilli omáčkou. Zbytek omáčky si odložíme.
Špízy přendáme na talíř, polijme zbylou omáčkou a navrch nastrouháme limetkovou kůru. Ozdobíme koriandrem a podáváme.