Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Očistíme houby a nakrájíme je na plátky. Oloupanou cibuli na měsíčky.
Na pánvi rozehřejeme olej a necháme zesklovatět cibuli. Přidáme žampiony a dál restujeme.
Osolíme, opepříme a přidáme drcený kmín.
Až budou žampiony hotové, odstavíme a dochutíme lístky čerstvého tymiánu.
Na jiné pánvi připravíme steak. Maso necháme odstát do pokojové teploty a poté ho ze všech stran potřeme olejem.
Pánev rozpálíme na vysokou teplotu a položíme na ni maso. Až se maso „pustí“, steak otočíme a teplotu plotny snížíme na polovinu.
Na maso položíme máslo a až se rozteče na pánev, přidáme dva rozbité stroužky česneku.
Maso na pánvi stále posouváme a přeléváme česnekovým máslem.
Když je steak propečený tak, jak ho máme rádi (pro tento recept je nejlepší medium, nebo medium rare), odstavíme ho z pánve, zabalíme do alobalu a necháme 10 minut odpočinout. Pokud byl steak hodně vysoký, můžeme ho nechat dopéct v troubě.
Na pánvi po steaku z obou stran opečeme chléb. Poté steak ostrým nožem nakrájíme na tenké plátky, osolíme ho a opepříme.
Topinku potřeme česnekem a tenkou vrstvou másla, lehce ji osolíme. Poté na ni poklademe listy špenátu, houbovou směs a na závěr plátky steaku.