Tradiční bábovka bez přidaného cukru

Ingredience

200 g hladké mouky
100 g másla
250 ml mléka
40 g práškového sladidla
1 lžička prášku do pečiva
1 citron (lžička strouhané kůry)
hladká mouka (na vysypání formy)

Popis

TIP: Vysypte formu kokosem. Bábovka bude chutnat ještě lépe.

Postup přípravy

1

Troubu předehřejeme na 180 °C. Připravíme si formu na bábovku, vymažeme ji tukem a vysypeme moukou.

2

Hladkou mouku prosejeme a smícháme s práškem do pečiva. Máslo necháme změknout a utřeme jej se sladidlem. Obě připravené směsi promícháme, ochutíme rozinkami, citronovou kůrou a zředíme mlékem.

3

Do připravené formy na bábovku nalijeme směs a dáme ji péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 35 minut.

4

Hotovou bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3