Tradiční české loupáky

Ingredience

Na těsto
1 vejce (jen žloutek)
400 g hladké mouky
180 ml mléka
70 g másla
1 balení vanilkového cukru
40 g krystalového cukru
22 g čerstvého droždí
sůl
krupice
Na potření
1 vejce (jen žloutek)
Na ozdobu
2 lžíce mletého máku

Popis

TIP: Loupáky se skvěle hodí na snídani nebo jako pochutina k televizi.

Postup přípravy

1

Suroviny zpracujeme v těsto, které následně položíme na pomoučněný vál a necháme vykynout.

2

Po vykynutí z těsta vytvoříme bochánky, které vyválíme na rohlíky a opět necháme nakynout, cca 30 – 40 min. Poté je potřeme rozšlehaným žloutkem a na závěr posypeme nemletým mákem. Pečeme v troubě rozpálené na 180 °C dorůžova přibližně 15-20 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3