Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Špagety carbonara stvořili nejlepší italští kuchaři a my si je můžeme díky nim také připravit.
Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu ve vroucí osolené vodě.
Slaninu nakrájíme na kostičky a česnek oloupeme. Rozmačkáme ho nožem a nakrájíme na hrubo.
Slaninu smažíme na rozpáleném oleji, pěkně pozvolna, aby slanina získala jedinečnou křupavou chuť.
Jakmile je slanina téměř hotová, přidáme česnek a pánev odstavíme. V hrnku rozšleháme vajíčka, ochutíme je pepřem a solí. Do vajíček zamícháme na jemno nastrouhané sýry.
Těstoviny zcedíme a smícháme je se slaninou. Na závěr přidáme vajíčka a vše promícháme. Z vody, kde jsme vařili těstoviny, trochu odebereme a přidáme do omáčky. Stačí opravdu trochu vody, aby nebyla omáčka příliš řídká, ale měla jemnou konzistenci.
Do hotové omáčky nakonec vmícháme máslo. Špagety ihned podáváme, nejlépe s kvalitním vínem.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.