Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejprve si necháme vzejít kvásek. Smícháme sušené kvasnice, lžičku moučkového cukru, dvě lžičky hladké mouky a trochu vlažného mléka. Vše důkladně promícháme a čekáme.
Zatím si do větší mísy nachystáme zbylé suroviny. Přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto, které necháme minimálně hodinu kynout. Těsto musí zdvojnásobit svůj objem.
Po vykynutí jej na vále rozdělíme na několik částí, které postupně vyvalujeme a řežeme z něj proužky (13mm). Z těchto proužků pak tvoříme trdelníky.
Tradičně se těsto namotává na váleček zabalený v alobalu, ale místo toho použijeme 6 zavařovacích skleniček, které natřeme rozehřátým máslem a proužky na ně namotáme.
Troubu předehřejeme na 190°C, skleničky naskládáme na plech a pečeme 20 minut.
Po upečení trdelníky opatrně stáhneme ze skleniček, potřeme máslem a obalujeme v cukru, kokosu nebo v oříškách.