Recepty Dětská jídla Hlavní jídla Turecký kebab s bylinkami a kořením na špejli

Ingredience

2 lžíce hladké mouky
2 vejce
1 cibule
5 listů čerstvé bazalky
1 lžička sušeného oregana
1 špetka mletého kmínu
olivový olej
sůl
mletý černý pepř
špejle s hrotem
400 g mletého jehněčího masa

Postup přípravy

1

Mleté maso smícháme s moukou, vejci, kořením, nasekanými lístky bazalky a nadrobno nakrájenou cibulí.

2

Připravenou směs obalujeme na špejle, každý kousek pevně přitlačíme, uhladíme a pokapeme kapkami vody, které nám vytvoří křupavou kůrku. Maso potřeme olivovým olejem.

3

Maso opékáme na grilu, můžeme jej péct i v troubě, kterou si předehřejeme na 180°C cca 20 minut.

4

Podáváme s pečivem a salátem z čerstvé zeleniny.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3