Recepty Dezerty Pečené Tvarohová galette s rebarborou a jahodami

Ingredience

2 hrnky celozrnné mouky
2 lžíce másla (přepuštěného)
150 ml vody (studené)
3 lžíce medu (pokud máte raději sladší dezerty, můžete přidat více medů)
1 kelímek odtučněného tvarohu
4 řapíky rebarbory
1 hrnek jahod

Postup přípravy

1

V míse smícháme mouku, máslo, vodu a přidáme 1 lžíci medu. Pomocí rukou vypracujeme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme bochánek a necháme ho v lednici cca 30 minut odpočinout.

2

Mezitím si očistíme, oloupeme a nakrájíme rebarboru a jahody na kousky. Nakrájenou rebarboru a jahody přendáme do hrnce, přidáme 1 lžíci medu, 2 lžíce vody a necháme cca 10 minut povařit. Med se krásně vpije do ovoce a tím ho zároveň osladí.

3

Těsto vytáhneme z lednice a vyválíme ho na placku. Placku potřeme tvarohem, ve kterém jsme si rozmíchali lžíci medu. Nerozetírejte tvaroh až úplně k okrajům, protože ty se budou ohýbat. Na tvaroh rozetřete jahody s rebarborou. Nakonec okraje těsta přehněte přes náplň.

4

Takto připravenou galette přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v troubě vyhřáté na 190 stupňů cca 40 minut.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3