Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Do hrnku odlijeme polovinu vlažného mléka, přidáme jednu lžičku cukru, droždí a necháme vzejít kvásek.
Zatím si utřeme máslo se žloutky a zbytkem cukru. K tomu přilijeme kvásek a přidáme zbytek mléka, špetku soli a mouku. Vypracujeme těsto, které necháme asi 60 minut kynout.
Mezitím si připravíme drobenku tak, že smícháme všechny ingredience a pořádně propracujeme, až se začnou drobit.
Z měkkého tvarohu, vanilkového cukru, moučkového cukru a žloutku uděláme náplň.
Vykynuté těsto rozdělíme napůl a bochánky necháme ještě asi 15 minut kynout. Poté je rozválíme na co nejtenčí placky.
Každou z placek potřeme tvarohovou náplní, zasypeme borůvkami a drobenkou. Frgále ještě na závěr potřeme máslem smíchaným s rumem a dáme péct do rozpálené trouby na 170 °C na 40 minut.