Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Celý den se šetříme na štědrovečerní večeři, proto je během dne dobré dát si něco malého. Co takhle vyzkoušet vánoční hráškový krém s krutony.
TIP 1: Chcete mít polévku dokonale jemnou bez kousků hrášku? Pak ji zcedíme přes jemné sítko.
TIP 2: Ušetřete si práci s vývarem a použijte rychlejší variantu v podobě bujónu. Stačí ho zalít horkou vodou!
Hrášek necháme rozmrazit. Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm necháme zesklovatět.
Do hrnce přidáme hrášek a vše zalijeme vývarem. Vaříme jen krátce, stačí 10 minut. Po Deseti minutách vaření rozmixujeme polévku tyčovým mixérem dohladka. Polévku ochutíme solí, pepřem a zjemníme smetanou.
Vaříme ještě krátce, záleží na tom, jak chceme polévku hustou. Pokud je příliš řídká, necháme ji vařit déle, díky tomu se vývar zredukuje a polévka se přirozeně zahustí.
Do polévky patří krutony. Pomocí vykrajovátek na vánoční cukroví vytvoříme z toastového chleba pěkné vánoční krutony, které na sucho opražíme na rozpálené pánvi.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.