Vánoční perníkové muffiny s nízkým obsahem laktózy

Ingredience

Těsto
300 g polohrubé mouky
90 g třtinového cukru
250 g bílého jogurtu bez laktózy (se sníženým obsahem laktózy)
120 ml slunečnicového oleje
2 vejce
3 polévkové lžíce melasy
2 lžičky prášku do pečiva
2 lžičky mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
1 lžička mletého hřebíčku
1 lžička badyánu mletého
Krém
100 g mandlí (blanšírovaných)
2 kávové lžičky kokosového oleje
2 kávové lžičky javorového sirupu
1 vanilkový lusk (jen semínka)

Popis

TIP: Vyzkoušejte různé krémy, skvěle chutná i vanilkový nebo čokoládový.

Postup přípravy

1

V míse smícháme nejdříve olej s cukrem, melasou a vejci. Poté přidáme jogurt a směs koření – zázvor, skořici, hřebíček a badyán. Nakonec přimícháme mouku s práškem do pečiva.

2

Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 20 minut. Pokud se těsto nelepí na špejli, je hotovo.

3

Upečené muffiny můžeme ozdobit mandlovým krémem, který si připravíme tak, že tyčovým mixérem rozmixujeme mandle, přidáme kokosový olej, javorový sirup a semínka z vanilkového lusku a pokračujeme v mixování do chvíle, dokud se nám nevytvoří mandlový krém. Hotový krém necháme před samotným zdobením odpočinout v lednici.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3