Vánoční punč vhodný pro diabetiky

Ingredience

Na jablečný džus
1 kg jablek
l vody
40 tablet sladidla (sacharinu)
1 lžička kyseliny citronové
Na punč
1 svitek celé skořice
4 hřebíčky
1 badyán
1 pomeranč (šťáva z půlky)

Popis

TIP: Punč můžeme ve skleničce ještě dozdobit plátkem pomeranče. Pokud však není v bio kvalitě, raději ho předtím oloupejte.

Postup přípravy

1

Jablka zbavíme jadřince, oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit s vodou.

2

Asi po 40 minutách, až budou jablka rozvařená, je promačkáme přes síto a přidáme sacharin a kyselinu citrónovou. Džus nalijeme do lahví, dobře uzavřeme a sterilujeme 15 minut při teplotě 85 °C.

3

Džus svaříme s kořením. Ke konci přidáme šťávu z pomeranče.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3