Veganský třešňový koláč s posypkou

Ingredience

450 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
2 lžíce kukuřičného škrobu
220 g kokosového oleje
1 lžička vanilkového aromatu
400 g třešňového kompotu
Posypka
70 g kokosového oleje
120 g krupicového cukru
250 g hladké mouky

Postup přípravy

1

Troubu předehřejeme na 170 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Moučkový cukr, polohrubou mouku a kukuřičný škrob smícháme. Kokosový olej po kouskách přidáme k sypké směsi společně s vanilkovým extraktem. Vypracujeme těsto.

2

Těsto vtlačíme na pečicí papír, na vrch rozendáme třešně a drobenku, kterou připravíme smícháním kokosového oleje, krupicového cukru a hladké mouky.

3

Koláč pečeme 25 minut. Poté ho vyndáme z trouby a necháme vychladnout.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3