Velikonoční beránek

Ingredience

140 g másla
180 g krupicového cukru
350 g polohrubé mouky
4 vejce
1 balení prášku do pečiva
1 hrnek mléka
1 citron (nastrouhaná kůra)
1 balení kandovaného pomeranče (oblíbeného kandovaného ovoce)
směs ořechů
čokoláda na vaření (kousky)

Postup přípravy

1

Cukr utřeme s máslem a žloutky.

2

Přidáme citrónovou kůru, mléko, mouku s kypřícím práškem a sníh z bílků.

3

Vše smícháme a přidáme dle chuti kandované ovoce nasekané oříšky a obzvlášť dobré nasekané kousky čokolády.

4

Pečeme ve vysypané formě cca 45 minut na 180 - 200C.

5

Vychladlého beránka polévám v rozpuštěnou čokoládou na vaření s trochou 100% tuku.

6

Může ozdobit dle vkusu a pak jen chránit před okamžitým snězením :-)

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3