Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru a necháme 10 minut vykynout. Pak přidáme všechny ostatní přísady a dobře propracujeme ve vláčné těsto. Poprášíme hladkou moukou a necháme na teplém místě min. hodinu vykynout.
Těsto zamotáme do malých ruliček, které skládáme na plech. Necháme ještě 15 minut vykynout, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct.
Pečeme 30 minut při 180°C, vychladlého beránka posypeme moučkovým cukrem.
Beránek se dobře rozděluje, není potřeba ani nůž.