Velikonoční beránek

Ingredience

200 g hladké mouky
300 g polohrubé mouky
120 g krupicového cukru
1 vejce
2 vejce (jen žloutky)
1 balení vanilkového cukru
1 špetka soli
½ kostky čerstvého droždí
150 g másla (rozpuštěného)
200 ml mléka
rozinky

Postup přípravy

1

Droždí rozdrobíme do vlažného mléka, přidáme lžičku cukru a necháme 10 minut vykynout. Pak přidáme všechny ostatní přísady a dobře propracujeme ve vláčné těsto. Poprášíme hladkou moukou a necháme na teplém místě min. hodinu vykynout.

2

Těsto zamotáme do malých ruliček, které skládáme na plech. Necháme ještě 15 minut vykynout, potřeme rozšlehaným vajíčkem a dáme péct.

3

Pečeme 30 minut při 180°C, vychladlého beránka posypeme moučkovým cukrem.

4

Beránek se dobře rozděluje, není potřeba ani nůž.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3