Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Chcete vědět více? Přečtěte si informace týkající se souborů cookie. Spravovat soubory cookie
Vneste tradičnímu duchu českých Velikonoc italský šmrnc! Vyměňte nádivku za tento vynikající koláč, který na stole rozhodně nezůstane dlouho.
TIP: Pro zajímavější chuť můžeme místo goudy použít parmazán, popř. místo čerstvého sýru ricottu.
Předehřejeme si troubu na 180 °C. Těsto rozválíme do obdélníku do zhruba centimetrové tloušťky. Formu na koláč vymažeme máslem a vyložíme asi dvěma třetinami těsta.
Připravíme si náplň. Necháme spařit špenát a rukolu v cedníku, okapeme a vyždímáme. Nasekáme najemno a vytvoříme směs společně se strouhankou namočenou v mléce, čerstvým sýrem, goudou a dvěma vejci. Dle chuti opepříme a osolíme.
Náplní vyplníme formu a vytvoříme v ní dolíčky tak, abychom do nich vlili zbylá rozmíchaná vejce. Přiklopíme zbytkem rozváleného těsta a okraje důkladně propojíme. Vidličkou uděláme na povrchu pár vpichů. Potřeme vejcem a pečeme zhruba 45 minut.
© 2024 Tesco Stores ČR a.s.