Recepty Předkrmy Studené Velikonoční nádivka s křepelčími vajíčky

Ingredience

250 g uzené krkovice
270 ml mléka
10 křepelčích vajec
6 vajec
6 rohlíků
sůl
muškátový oříšek
čerstvá petrželka
majoránka
250 g mletého vepřového masa

Postup přípravy

1

Umelte vepřové maso a uvařte křepelčí vajíčka. Uzené maso nakrájejte na malé kousky.

2

Ze slepičích vajíček oddělte od sebe žloutky a bílky. Žloutky rozšlehejte s mlékem a bílky vyšlehejte do hutného sněhu.

3

Rohlíky nakrájejte na kostičky a zalijte žloutky s mlékem. Přidejte sůl, pepř, muškátový oříšek, lžičku majoránky a dle chuti čerstvou petrželku.

4

Hmotu smíchejte s mletým masem, nakrájeným uzeným masem a jemně přimíchejte i sníh.

5

Troubu předehřejte na 180 °C. Srnčí hřbet vymažte olejem nebo máslem. Naplňte směsí do 1/3, poklaďte uvařenými a oloupanými křepelčími vajíčky a zakryjte zbytkem směsi.

6

Pečte zhruba hodinu. Poté nechte vychladnout ve formě, poté vyklopte a nakrájejte.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3