Recepty Hlavní jídla Velikonoční nádivka

Ingredience

10 rohlíků (nakrájených nadrobno)
7 vajec
200 ml polotučného mléka
sůl
mletý černý pepř
muškátový oříšek
350 g vepřového bůčku (uzený)
2 lžíce vepřového sádla
2 hrsti kopřiv (mladé, nasekané a propláchnuté)
1 lžíce pažitky
1 lžíce petrželky
½ lžičky prášku do pečiva
1 lžička másla

Postup přípravy

1

Nakrájené rohlíky nasypte do větší mísy. Vajíčka důkladně našlehejte v mléce, přidejte k nim sůl, pepř a trochu nastrouhaného muškátového oříšku. Směs přelijte na rohlíky a nechte je nasát.

2

Bůček povařte, nechte vychladnout a pak ho nakrájejte na kostky. V pánvi rozpalte sádlo a bůček na něm opečte. Znovu nechte vychladnout a pak přidejte k rohlíkům a vajíčkům. Promíchejte, přisypte kopřivy, pažitku a petrželku. Ochutnejte, případně dosolte; vmíchejte prášek do pečiva.

3

V plechu nebo větším pekáčku rozpusťte máslo, rozetřete ho po dně i po stěnách a pak rozprostřete nádivku. Troubu předehřejte na 200 °C a pečte nádivku dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3