Recepty Dezerty Pečené Velikonoční perníčky

Ingredience

Těsto:
300 g moučkového cukru
50 g vepřového sádla
130 g medu
70 g másla
4 lžičky jedlé sody
2 lžičky perníkového koření
5 vajec
700 g hladké mouky
Poleva:
1 vejce (bílek)
150 g moučkového cukru
citronová šťáva

Popis

TIP: Poleva může být doplněna o potravinářské barvivo - ve zdobení se pak fantazii meze nekladou.

Postup přípravy

1

Na vál dáme mouku s cukrem, do vytvořeného dolíčku přidáme dohromady všechny ostatní suroviny a nakonec přidáme po kouskách sádlo.

2

Důkladně prohněteme a necháme těsto nejméně na jeden den odležet.

3

Předehřejeme si troubu na 200 °C. Z těsta pak vyválíme v tenký plát a vykrajujeme pomocí velikonočních vykrajovátek.

4

Vzniklé tvary klademe na pečící papír a potřeme žloutkem. Poté pečeme zhruba 10 minut.

5

Na polevu použijeme bílek, moučkový cukr a citronovou šťávu, vzniklou směs vyšleháme do pěny a můžeme zdobit.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3