Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Začneme přípravou kvásku, droždí rozdrobíme do mističky, přidáme vlažné mléko, lžičku mouky a cukru. Vše promícháme, aby se droždí rozpustilo. Kvásek uložíme na teplé místo.
Mouku prosejeme, přidáme trochu soli, žloutky, změklé máslo a nakonec kvásek. Vypracujeme těsto a přikryjeme jej utěrkou a dáme na teplé místo kynout.
Vykynuté těsto rozdělíme na kousky, každý kousek rozkrájíme na 3 díly a vyválíme prameny. Upleteme housky a položíme je na plech s pečicím papírem.
Housky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí. Pečeme je v předehřáté troubě na 190 °C dozlatova.