Velikonoční víkendové housky

Ingredience

Těsto
250 g hladké mouky
80 g másla
50 ml mléka
12 g čerstvého droždí
1 lžička krystalového cukru
2 vejce (jen žloutky)
sůl
Na potření
1 vejce
hrubá sůl

Postup přípravy

1

Začneme přípravou kvásku, droždí rozdrobíme do mističky, přidáme vlažné mléko, lžičku mouky a cukru. Vše promícháme, aby se droždí rozpustilo. Kvásek uložíme na teplé místo.

2

Mouku prosejeme, přidáme trochu soli, žloutky, změklé máslo a nakonec kvásek. Vypracujeme těsto a přikryjeme jej utěrkou a dáme na teplé místo kynout.

3

Vykynuté těsto rozdělíme na kousky, každý kousek rozkrájíme na 3 díly a vyválíme prameny. Upleteme housky a položíme je na plech s pečicím papírem.

4

Housky potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme hrubou solí. Pečeme je v předehřáté troubě na 190 °C dozlatova.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3