Recepty Dezerty Pečené Věnečky se žloutkovým krémem

Ingredience

Těsto
375 ml mléka
100 g másla
220 g hladké mouky
5 vajec
1 špetka soli
Krém
500 ml smetany ke šlehání (30%)
6 vajec (žloutků)
1 balení vanilkového pudingu
1 vanilkový lusk
100 g krupicového cukru
30 ml rumu

Popis

Krém můžete připravovat na vodní lázni, abyste měli jistotu, že se nesrazí.  Nezapomeňte moučkový cukr na ozdobu.

Postup přípravy

1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Mléko nalijte do hrnce a přidejte máslo. Přiveďte k varu.

3

Vsypte mouku a sůl a za stálého míchání pokračujte ve vaření, dokud nevznikne kompaktní hmota, která se lehce přichytává ke dnu.

4

Základ těsta odstavte a nechte vychladnout. Během chladnutí těsto občas promíchejte.

5

Do vychladlého základu na těsto postupně zapracujte žloutky.

6

Těstem naplňte pevný cukrářský sáček se zdobicí špičkou a na pečicím papírem vyložený plech kreslete malé věnečky s dostatečnými rozestupy.

7

Pečte dozlatova, asi 25 minut. Během pečení neotevírejte troubu.

8

Upečené věnečky nechte zcela vychladnout a poté je podélně rozkrojte.

9

Připravte si krém. Do kastrůlku nalijte smetanu a do ní vyškrábněte obsah vanilkového lusku a vmíchejte pudink. Zbytek vanilkového lusku také vložte do smetany.

10

Přidejte cukr a rozšlehané žloutky a za stálého míchání pomalu vařte na mírném ohni tak dlouho, dokud směs nebude opravdu hustá.

11

Krém odstavte a nechte zcela vychladnout, poté vmíchejte rum.

12

Věnečky plňte krémem ze zdobicího sáčku. Můžete přidat své oblíbené ovoce, nejlépe chutnají s čerstvým. Každý věneček poprašte moučkovým cukrem.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3