Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Předehřejeme si troubu na 140 °C. Krkovici osolíme, opepříme, okmínujeme a z obou stran potřeme utřeným česnekem. Maso vložíme na pokrájenou cibuli, přidáme sádlo, zalijeme vodou a dáme péct na tři hodiny.
Zahřejeme si mléko, trošku si odlijeme stranou a v něm rozmícháme cukr. Přidáme droždí a necháme ho chvilku vzejít. Mezitím si do mouky rozklepneme vajíčko, přidáme sůl, droždí a nakonec i mléko. Rohlík pokrájíme na kostičky a přidáme ho ke směsi. Zamícháme a těsto necháme kynout přikryté utěrkou na teplém místě 60 minut.
Zelí scedíme a dáme ho vařit do změknutí společně s vodou, kmínem, troškou soli a cibulí orestovanou dorůžova na lžíci sádla. Na jiné pánvi si rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a umícháme jíšku. Tu přidáme ke změkklému zelí. Nakonec ho dochutíme cukrem.
Z vykynutého těsta si uválíme tři válečky, které necháme ještě asi 20 minut kynout. Mezitím si zahřejeme vodu, když začne vřít, válečky do ní vložíme. Knedlíky necháme vařit 20 minut.
Po uběhnuté době knedlíky vylovíme, propícháme je vidličkou a nakrájíme je na plátky.