Recepty Hlavní jídla S masem Vepřová krkovička

Ingredience

vepřová krkovice
sůl
celý kmín
koření na krkovici
2 ks cibule
1 česnek
zelí
červené zelí (sterilované)
brusinky
cibule
knedlík
brambory
vejce
hrubá mouka
sůl

Postup přípravy

1

Krkovičku nařežeme na plátky, osolíme, okmínujeme a přidáme koření na krkovici. Do pekáčku přidáme cibuli a česnek, podlijeme vodou a dáme péct asi na 1,5-2 hodiny při 200°C. Červené zelí dáme do hrnce, podlijeme trochou vody a dusíme asi půl hodiny doměkka. Pak do něj přidáme najemno nakrájenou cibulku a brusinky. Uvařené brambory nastrouháme, přidáme sůl, vejce a hrubou mouku. Vytvoříme tužší těsto, zpracujeme ve váleček, vložíme do vroucí vody a vaříme asi 20 minut. Vyndáme a pomocí nitě nakrájíme.

Vytisknout tuto stránku
Sdílet tento recept

Nejnovější nabídky

1 / 3