Tyto webové stránky již nejsou optimalizovány pro Mozilla 5.0.
Obsah webových stránek se nemusí zobrazovat správně nebo mohou být omezeny některé funkce.
Nejlepšího zážitku dosáhnete, když použijete jeden z následujících prohlížečů:
Nejprve si na pánvi rozpálíme asi 3 lžíce olivového oleje, ke kterému přidáme na tenká půlkolečka pokrájenou cibuli a větvičky rozmarýnu. Jakmile nám cibulka zezlátne a dostatečně se opeče, vyndáme ji spolu s rozmarýnem bokem a provoněný olej si necháme na pánvi. Panenku si pořádne ze všech stran opepříme a vložíme ji na rozpálenou pánev. Opečeme ji ze všech stran, aby se nám pěkně zatáhla. Mezitím si rozpálíme troubu alespoň na 200°C. Olej, cibulku, snítky rozmarýnu i panenku (stále vcelku) si vložíme do pekáčku a přiklopíme nebo zakryjeme alobalem. Pečeme 8–10 min, aby se nám maso pěkně dodělalo, ale nevysušilo a uvnitř stále zůstalo růžové. Takto upečenou panenku si nakrájíme na medailonky a posolíme solí až na talíři. Podáváme s opečenými brambory, bramborovou kaší nebo lusky.